VU – UTNieuws & agendaNieuwsSuccesvol werkbezoek van VU Amsterdam aan UT

Succesvol werkbezoek van VU Amsterdam aan UT

Een warm welkom, ‘Twentse kozakken’ bij de thee, een rondleiding over de campus en Krentewegge mee naar huis. Medewerkers van de VU Amsterdam werden door de UT-collega’s hartelijk ontvangen bij het werkbezoek aan de UT op 22 september. Het bezoek maakte het mogelijk om de collega’s over-en-weer ‘live’ te ontmoeten en daar werd volop gebruik van gemaakt. VU Amsterdam onderzoeker Meike Morren was een van de deelnemers.

Schoolreisje 

‘We verzamelden op de VU Amsterdam campus en gingen compleet met lunchpakket de bus in. De herinneringen aan schoolreisjes van vroeger kwamen weer boven. Tijdens de rit van zo’n anderhalf uur uitgebreid kennisgemaakt en mooie gesprekken gevoerd met verschillende mensen. In Enschede werden we verwelkomd door Vinod Subramaniam en door een groep UT-studenten die ons hun waanzinnige projecten lieten zien zoals een auto op waterstof. Na een heerlijk zoete Twentse lekkernij begonnen de verschillende projecten en bijeenkomsten. Ik nam onder meer deel aan een  tochtje in een soort golfkarretje over de campus en bezocht ook de manager van supermarkt COOP met wie we een samenwerking gaan opzetten. Daarna lekker gegeten en met verschillende mensen gesproken tijdens het diner en toen weer in de bus. De busrit terug was aanzienlijk rustiger, tijd om te bezinnen en aantekeningen maken van een zeer geslaagde dag.’

Komend jaar worden er weer twee werkbezoeken georganiseerd. Op dinsdag 4 april van 14.00 uur - 19.00 uur komt de UT naar de VU in Amsterdam en op woensdag 22 november  van 14.00 uur - 19.00 uur komt de VU naar de UT in Enschede. Suggesties voor activiteiten zijn welkom bij Amir Ametovic (a.ametovic@utwente.nl) en Maria Mennen (m.m.mennen@vu.nl).