VU – UTNieuws & agendaNieuwsWorkshop Stad en Natuur: wij vergroenen de stad

Workshop Stad en Natuur: wij vergroenen de stad

Heb je groene vingers maar woon je in de stad? Of ben je een wetenschapper, bedrijfsleider, of stadsplanner met een passie voor guerilla gardening? Kom dan langs op 12 april in Amsterdam voor de workshop ‘Stad en Natuur: wij vergroenen de stad’. Daar gaan vertegenwoordigers van onderwijs en onderzoek, bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties met elkaar in gesprek gaan over inclusieve groene steden.

Tegelwippen, tomaten op het dak en mos op je muur. Hoe zorg jij voor meer stadse natuur? De stad wil vergroenen, want dat is goed voor de waterhuishouding, de temperatuur en de luchtkwaliteit. Maar wie kan een groen dak betalen en hoeveel werk kost een groene muur?

Groene gebouwen zijn voor veel mensen duur en onhandig, terwijl de voordelen niet onmiddellijk tastbaar zijn. Onderzoekers van de coalitie Responsible Societies gaan daarom op zoek naar toegankelijke groene oplossingen waar iedereen de vruchten van plukt. Op vrijdag 12 april vindt over dit onderwerp een workshop plaats. 

Tijdens de workshop verkennen we in presentaties en rondetafelgesprekken creatieve ideeën zoals groene modules, tegelgewassen en subsidies die stadsbewoners zelf kunnen aanschaffen of aanvragen. Op het programma staan tevens presentaties over bewonerscollectieven en burgerparticipatie voor de groene stad en een rondleiding op een groen dak van de VU.

De workshop vindt plaats op vrijdag 12 april van 10.00 tot 15.30 uur bij de Stichting Botanische Tuin Zuidas, Van der Boechorststraat 8, 1081 BT,  Amsterdam. Aanmeldingen graag vooraf bij Marina Bosman: Marina@Dakbloemenweide.nl