VU – UTOnderwijs & TalentCreative TechnologyBlogsBlog 8: Het optuigen van de CreaTe-boom

Het optuigen van de CreaTe-boom

De afgelopen weken tuigden we thuis de kerstboom op. Dat ging niet zonder slag of stoot. We vonden de kerstballen niet allemaal even mooi meer en de lichtjes en de ballen gingen in een verkeerde volgorde dus dat moest over. En we moesten ook nog even goed reiken om de piek op de top te krijgen. Maar ondertussen verheugden we ons wel op de kerst en het nieuwe jaar en werd het alsnog een leuke bezigheid tussen alle andere bezigheden door. En uiteindelijk waren we ook best tevreden met onze boom. 

Een kerstboom optuigen is een beetje hetzelfde als het optuigen van een nieuwe opleiding. Je grijpt het aan om wat te veranderen aan je curriculum maar alles moet wel passen in hoe je het ongeveer voor ogen had. We doen bovendien allemaal ook nog andere dingen naast het opstarten van een nevenlocatie dus het moet er bij de meesten van ons ook nog even tussendoor. 

Het is daarbij ongelooflijk om te zien hoe beslissingen aan elkaar vastzitten en uit elkaar voortvloeien. Nu we weten hoe het eerste half jaar er ongeveer uit gaat zien in Twente en  Amsterdam, weten we ook wanneer de studenten in Twente zijn, dus wanneer de blokhutten beschikbaar moeten zijn, dus wanneer er voor de blokhutten moet worden geroosterd, dus wanneer de zalen beschikbaar moeten zijn op beide locaties, dus wanneer we op welke plek student assistenten nodig hebben…dus…dus… 

Dit maakt het project elke keer weer spannend. Want stel dat er toch ergens een spelbreker is in de hele keten? Op dat moment moeten we wel een plan B hebben voor die situatie. Maar…het gaat ons gewoon lukken en deze boom gaat ook best een mooie worden. Misschien net een beetje anders dan we eerder hadden voorzien, maar in ieder geval een CreaTe-waardige boom.  

Heel veel dank aan iedereen die zijn uiterste best doet om elkaar steeds weer te begrijpen. Zo ongelooflijk essentieel in dit proces van samenwerken. Ik wens jullie allemaal een heel fijn uiteinde en alvast alle goeds voor 2023. Together we CreaTe.