VU – UTOnderwijs & TalentCreative TechnologyBlogsBlog 14: CreaTe is een topopleiding!

CreaTe is een topopleiding!

Wat viel ons deze maand een enorme beloning ten deel: CreaTe aan de UT is topopleiding geworden in de Keuzegids Universiteiten 2024. Een beloning, omdat het de waardering uitdrukt van onze studenten voor ons programma. De Keuzegids baseert het oordeel namelijk voor een deel op basis van de uitkomsten van de Nationale Studenten Enquête. Het is ook een grote waardering voor iedereen die elke dag hard werkt om goed onderwijs te geven en het programma naar behoren te organiseren. En het mooiste van alles: we hadden het niet zien aankomen, dus de verrassing was des te groter.

We hebben het groots en passend gevierd met een fantastische taart van het College van Bestuur en met oliebollen voor de studenten in Twente en Amsterdam. Ik ben maar zelden zo feestelijk onthaald als in het SmartXP, het huislab van CreaTe in Enschede. We konden dit succes ook wel even gebruiken. Want vanuit een zelfkritische houding en de gedachte dat je altijd moet zijn gericht op verbetering van de kwaliteit waren er best wel veel punten om aan te werken. Een lopend programma laat namelijk ineens ook zien wat er allemaal nog te doen valt in de samenwerking.

Hebben we nou alle docenten voor alle vakken in Twente en Amsterdam en hebben ze al onderling overleg? Hoe gaat het met de blokhutten, met het reizen naar Enschede, met het D-Lab, met de specialisatie Humane By Design, met het vakje in de derde module, met enzovoorts, enzovoorts… Een ding is duidelijk: de nieuwe samenwerking in Amsterdam grijpt ook behoorlijk in het programma in Twente in, zoals aanpassen van tentamens, andere aanlevertermijnen en nog wat van die dingen. Zoals te verwachten wordt dat niet altijd met gejuich ontvangen.

En voordat ik het vergeet: wie vindt het heel tof om een groepje eerstejaars te voorzien van een mooie innovatieopdracht? We zoeken jullie!! En met de kanttekening dat het nog heel vroeg in het jaar is: de vooraanmeldingscijfers laten een stevige stijging zien, zowel in Twente als in Amsterdam en dat is super goed nieuws!

Voor nu is het bijna tijd om even afstand te nemen, om Kerst te vieren en om dingen te doen die niet perse met de ‘VuTure’ te maken hebben maar gewoon in het hier en nu liggen. Knuffel een boom, besteed aandacht aan geliefden, zing liedjes met je kinderen en vind tijd om gewoon jezelf te zijn.  Ik wens jullie alle goeds  en dank iedereen die het afgelopen jaar weer zijn/haar stinkende best heeft gedaan om een mooie opleiding neer te zetten in Twente en Amsterdam Laten we hopen dat die in Amsterdam ook TOP wordt en dat we het daar ook allemaal over eens zijn.