VU – UTOnderwijs & TalentCreative Technology

Creative Technology

Nieuw! Creatieve Technologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam

In september 2023 gaan we van start met Creative Technology aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het programma heeft een vernieuwende opzet, verzorgd door docenten van zowel de VU Amsterdam als Universiteit Twente.

Het merendeel van de colleges die je volgt, vindt plaats in Amsterdam. Af en toe reis je naar Enschede om aan grotere projecten te werken met Twentse studenten en om gebruik te maken van de uitstekende infrastructuur en faciliteiten in Twente.

Creative Technology aan de Vrije Universiteit in Amsterdam biedt de specialisatie Humane by design, die zich richt op bewustwording van de impact van technologie op de mens en de samenleving als geheel. Je leert hoe en waarom sociale, politieke, ecologische en economische vraagstukken je ontwerpprocessen beïnvloeden. Door te reflecteren op je eigen positie word je je bewust van de betekenis van het onderzoeksproces bij het vormgeven van menselijke en niet-menselijke uitkomsten in een onderling verbonden omgeving. Er wordt van je verwacht dat je je bezighoudt met complexiteit door te reflecteren op gender, ras, etniciteit en gehandicapten.

Ben jij een typische Creative Technology student?

Heb je een ondernemersgeest, ben je niet bang om mensen te benaderen en heb je lef? Doe je alles wat nodig is om een idee verder te brengen en ben je pas tevreden als je een oplossing voor een probleem hebt gevonden? Ben je goed thuis in de techniek, heb je gevoel voor design en staat de impact van het eindproduct altijd voorop?

Klinkt dit als jou? Je kunt meer informatie vinden over de opleiding aan Universiteit Twente. Heb je interesse om deze opleiding te starten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam?