VU – UTNieuws & agendaNieuwsOpleiding Mechanical Engineering aan de VU wordt voortgezet

Opleiding Mechanical Engineering aan de VU wordt voortgezet

De Colleges van Bestuur van de VU en de UT hebben samen besloten door te gaan met de opleiding Mechanical Engineering aan de VU. De opleiding benut het potentieel in de regio, voorziet in een behoefte, brengt zoals bedoeld meer technici op de markt en de waardering van studenten is hoog. Daarnaast verloopt de samenwerking met de UT  plezierig, krijgt de inbedding binnen de VU steeds meer gestalte en is de sfeer onder studenten en docenten goed.

Doelen behaald

Het besluit vloeit voort uit het contract tussen beide universiteiten. Daarin staat dat na vijf jaar een evaluatie zou plaatsvinden, gevolgd door een afweging om wel of niet door te gaan. Bijzonder is dat de oorspronkelijke doelen ook daadwerkelijk zijn behaald, bijvoorbeeld ten aanzien van het benutten van het potentieel van studenten in Noord-Holland en de regio Amsterdam. De Colleges zijn verder zeer tevreden over de kwaliteit van de opleiding en de studentenaantallen.

Evaluatie en gesprekken

Een regiegroep met betrokkenen heeft allereerst een feitelijke evaluatie opgesteld, volgens de in het contract opgenomen criteria. Daarnaast zijn gesprekken gevoerd met de faculteitsbesturen van de  VU en de UT, het management van de afdeling Natuurkunde van de VU, de opleidingsdirectie en de docenten. Ook zijn de voor- en nadelen van een joint degree op een rij gezet. Het advies over de vorm waarin de opleiding voortgezet moet worden, vraagt echter meer tijd. Dit onderdeel wordt na de zomer aan de stuurgroep voorgelegd.

Lees meer over Mechanical Engineering