VU – UTNieuws & agendaNieuwsGeslaagd werkbezoek VU-UT met CreaTe in het zonnetje

Geslaagd werkbezoek VU-UT met CreaTe in het zonnetje

Een app waarmee jongeren na wat heen-en-weer swipen een gepersonaliseerde rondleiding krijgen door het Rijksmuseum, een sprekende computer die de juiste wijn voor je opzoekt en een afwasmachine die je beloont als je hem goed gebruikt en een hangmat waarin lichamelijk beperkte mensen heen-en-weer kunnen schommelen. Bij de Demomarkt van CreaTe (Creative Technology) tijdens het Werkbezoek VU-UT op 18 april was volop zichtbaar waar studenten halverwege hun eerste studiejaar al toe in staat zijn.

“…of het niet een idee zou zijn om …”

CreaTe, de tweede nevenvestiging van de UT aan de VU, stond deze dag in het zonnetje. Tijdens de plenaire start schetste opleidingsdirecteur Alma Schaafstal uitvoerig hoe de opleiding tot stand was gekomen, vanaf de eerste mail “…of het niet een idee zou zijn om …” tot aan de komst van de eerste lichting in september. Daarbij bedankte ze alle 80 betrokken VU en UT collega’s die in de opleiding bleven geloven ondanks alle ups- en downs die bij zo’n ingewikkeld proces horen. Ook werd een video gepresenteerd, waarin twee eerstejaars vertellen waarom ze voor CreaTe in Amsterdam hebben gekozen.

Verrassende resultaten en externe financiering

Margrethe Jonkman, voorzitter van het College van Bestuur van de VU, gaf een overzicht van de stand van zaken van de Alliantie. Daarbij liet ze zien dat de samenwerking er aantoonbaar in slaagt het onbenutte potentieel in de provincie Noord-Holland te interesseren voor een technische opleiding. Inmiddels wordt ook gewerkt aan nevenvestigingen van de VU aan de UT. Verder zijn in twee jaar zo’n 40 gezamenlijke onderzoeksprojecten gehonoreerd, die tot verrassende resultaten leiden en externe financiering in de wacht weten te slepen. En natuurlijk was het werkbezoek bij uitstek een gelegenheid om - na alle Teams- en Zoomvergaderingen – elkaar weer eens fysiek te ontmoeten.