VU – UTNieuws & agendaNieuwsME studenten van de VU in Solar Innovatieteam van de UT

ME studenten van de VU in Solar Innovatieteam van de UT

Het innoveren zit in het DNA van Solar Team Twente dat sinds 2005 de grenzen van het zonneracen verlegt tijdens de World Solar Challenge. Omdat de technische innovaties steeds complexer en veeleisender zijn geworden, hebben (oud)teamleden een apart innovatieteam opgericht. Het team, dat bestaat uit zeven studenten met ieder hun eigen expertises, gaat de meest uitdagende engineeringprojecten van het Solar Team uitvoeren en testen. Binnen het team zijn ook twee studenten gestart die de bachelor Mechanical Engineering (ME) aan de VU hebben gehaald: Daan de Jong en Daan Nibbering. ‘Ik weet zeker dat allerlei dingen die ik heb geleerd op de VU mij hier heel erg gaan helpen.’

Daan de Jong, technisch manager & logistiek 2024

‘Ik kom uit Heerhugowaard en de destijds nieuwe opleiding ME aan de VU was voor mij een perfecte keuze. Door de samenwerking tussen de VU en de UT kon ik thuis blijven wonen, werken en sporten maar kreeg ik wel hetzelfde onderwijs als de UT studenten. Na mijn bachelor wilde ik mij graag verder verdiepen en heb ik gekozen voor het ME masterprogramma in Enschede. Ik voel me inmiddels goed thuis binnen het Enschedese studentenleven en wil ook verder werken aan mezelf als toekomstig technisch professional. Daarom heb ik gesolliciteerd bij het Solar Team Twente. En gelukkig met succes. We zijn sinds kort met het eerste innovatieteam gestart. Ik heb ongelofelijk veel zin in het aankomende jaar en vind het ook wel spannend om zo’n uitdaging aan te gaan. Ik heb nog nooit eerder een  zonneauto gebouwd. Maar ik heb er vertrouwen in en denk dat ik na alle projecten tijdens mijn bachelor ook goed om kan gaan met zaken teamdynamiek en deadlines.’

Daan Nibbering, Strategie 2024

‘Ik wilde na de middelbare school graag iets technisch gaan doen maar niet op kamers in een verre stad. ME in Amsterdam was voor mij de ultieme oplossing. Ik vond het ook altijd heel leuk om voor de praktische lessen naar Enschede te reizen. Vooral de mooie campus en de gezellige studentensfeer spraken mij hier aan. Na mijn bachelor was de UT dan ook een makkelijke keuze voor mijn master. Dat werd na de pre-master toegepaste wiskunde uiteindelijk Robotica. In het innovatieteam van Solar Team Twente vind ik het mooi om aan nieuwe projecten te beginnen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Binnen het team ben ik verantwoordelijk voor de strategie, dat is geweldig want daarmee ben ik vanaf het begin van het project al bezig bent met de race. Ik heb er veel zin in en weet zeker dat allerlei dingen die ik heb geleerd op de VU, zoals samenwerken in projecten, mij hier heel erg gaan helpen.’