VU – UTNieuws & agendaNieuwsOndertekening samenwerking VU-UT

Ondertekening samenwerking VU-UT

Mirjam van Praag en Vinod Subramaniam hebben namens de beide Colleges van Bestuur een overeenkomst getekend waarmee de strategische samenwerking tussen de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Twente tot en met 2030 is verlengd.

De VU en de UT werken al sinds 2019 nauw samen in onderwijs, onderzoek en valorisatie. Zo volgen studenten technische opleidingen in Amsterdam, die een diploma van de UT opleveren. Dit jaar studeert de 2e lichting af van de bacheloropleiding Mechanical Engineering en in september 2023 start Creative Technology. Ook in onderzoek wordt samengewerkt op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en digitalisering en er zijn inmiddels ruim 40 gezamenlijke onderzoeksprojecten gestart!

Met de voortzetting van de succesvolle samenwerking VU-UT kunnen we nog meer maatschappelijk betrokken (techniek)professionals opleiden en multidisciplinair onderzoek doen voor de complexe uitdagingen van deze tijd.