VU – UTNieuws & agendaNieuwsVU-studenten en UT-onderzoekers meten impact VR-tentoonstelling

VU-studenten en UT-onderzoekers meten impact VR-tentoonstelling

Sebastian Hirjoaba, Iris Roskam en Eser Berçin zijn bachelorstudenten van de interdisciplinaire minor Digital Humanities and Social Analytics van de VU. Ze hebben onder begeleiding van UT-onderzoekers Shenghui Wang en Delaram Javdani Rikhtehgar een gebruikerservaringsonderzoek voor VR bij kunsttentoonstellingen ontwikkeld. De studenten bezochten de UT-campus om met een bestaande VR-tentoonstelling te werken, deze te ervaren en de vereisten voor hun onderzoek te bepalen. Ze ontwikkelden een zelfrapportage-enquête voor de subjectieve ervaringen van gebruikers zoals de emotionele betrokkenheid, het ervaren comfort en in welk mate de gebruiker opgaat in de VR-ervaring. Vervolgens keken ze hoe ze objectieve biometrische gegevens zoals eye-tracking konden verbinden met de subjectieve rapportage.

Bekijk hier de videopresentatie van het onderzoek en lees hier meer over inclusief, interactief cultureel erfgoed.