VU – UTNieuws & agendaNieuwsVerkenning 'Industrial Engineering andManagement' aan de VU

Verkenning 'Industrial Engineering andManagement' aan de VU

De UT en VU verkennen de mogelijkheden voor de start van de gezamenlijke bacheloropleiding 'Industrial Engineering and Management' (IEM) aan de VU. De bacheloropleiding aan de UT is al jaren succesvol. IEM is een technische opleiding die toegankelijk is voor VWO-ers met wiskunde B in hun profiel. De opleiding combineert techniek met bedrijfskunde en afgestudeerden houden zich bezig met het ontwerpen, analyseren en beheersen van bewerkingen en systemen voor productie en dienstverlening. In die hoedanigheid vormen zij de brug tussen het idee en de praktijk en creëren zij waarde voor bedrijven en de samenleving. Voor de nieuwe opleiding wordt gekeken naar een duidelijke positionering binnen de VU School of Business and Economics. Voor studiekiezers is het belangrijk te communiceren dat deze gezamenlijke opleiding aan de VU opleidt tot een diploma van de UT.