VU – UTNieuws & agendaNieuwsVeiligheidsinitiatieven komen samen tijdens sessie Secure Societies

Veiligheidsinitiatieven komen samen tijdens sessie Secure Societies

De coalitie Secure Societies kijkt enthousiast terug op haar programma tijdens het VU-UT werkbezoek op 22 november. Tijdens een paneldiscussie met collega’s van verschillende instituten op het gebied van veiligheidsvraagstukken, ging het panel samen met het publiek op zoek naar gezamenlijke onderzoeksmogelijkheden in veiligheidsuitdagingen zoals aardbevingen en rampen, ransomware-aanvallen en een polariserende samenleving. Ook was er een ‘elkaar leren kennen’-sessie waarin de deelnemers werden uitgenodigd vragen aan elkaar te stellen rondom veiligheid(onderzoek). Dit leidde tot een open dialoog, gezamenlijk leren en een eerste verkenning van potentiële onderzoekssamenwerkingen.

Wil je meer weten over de activiteiten die CSS organiseert? Neem dan contact op met Kim van Erp (VU) k.j.p.m.van.erp@vu.nl  of Miriam Oostinga (UT) m.s.d.oostinga@utwente.nl.