VU – UTNieuws & agendaNieuwsDemonstratorLab VU open voor VU-UT-studenten

DemonstratorLab VU open voor VU-UT-studenten

Vanaf het huidig studiejaar kunnen studenten Mechanical Engineering (ME) en Creative Technology (CreaTe) aan de VU, gebruik maken van het DemonstratorLab Amsterdam.

Deze ‘incubator’ beschikt over een groot aantal technische faciliteiten en stelt ondernemende studenten en medewerkers in de gelegenheid ideeën uit te werken, prototypes te maken en begeleiding te krijgen om producten op de markt te brengen. Studenten CreaTe kunnen in het DemonstratorLab projecten voorbereiden, waaraan ze later in gemengde groepen met UT-studenten in Enschede verder werken. CreaTe opleidingsdirecteur Alma Schaafstal is er blij mee dat studenten vrijelijk over technische faciliteiten kunnen beschikken, waardoor ze zelf kunnen experimenteren en van meet af aan technische vaardigheden opdoen.

Voor studenten ME betekent het DemonstratorLab dat ze voor eenvoudige handelingen zoals 3D-printen of werken met kleine plastic onderdelen niet meer naar Enschede hoeven te reizen.