VU – UTNieuws & agendaNieuwsStudentteam RISE neemt hoge vlucht

Studentteam RISE neemt hoge vlucht

Herbruikbare raketten op biobrandstof ontwikkelen om ruimte-afval op te ruimen. Dat is de ambitieuze missie van RISE (Rocketry Innovations and Space Engineering). RISE is een studententeam van de VU-UT bacheloropleiding Mechanical Engineering. Het team presenteerde zich op de VU-campus met hun eerste testraket, die ook daadwerkelijk is gelanceerd, om medestudenten te werven voor deelname aan het team.

‘We willen een multidisciplinair studententeam van de UT worden, zodat ons onderzoek een duurzaam en meerjarig project wordt waar steeds nieuwe studenten aan werken met extra ondersteuning vanuit de UT. Net zoals het Solar Team dat zich richt op de raceauto op zonne-energie,’ aldus teamleider Nathan Jacques. RISE heeft in ieder geval al één belangrijke supporter. VU Amsterdam collegevoorzitter Mirjam van Praag schreef op LinkedIn: ‘Ik ben supertrots op de studenten Mechanical Engineering en het is indrukwekkend om te zien welke veelbelovende innovaties het RISE-team al heeft ontwikkeld.’ De LinkedIn post van Van Praag kreeg vele likes. Onder meer van UT collegevoorzitter Vinod Subramaniam. Dat zijn dus al twee belangrijke supporters voor RISE. VU-studenten die deel uit willen maken van het enthousiaste RISE team kunnen zich aanmelden op www.riseteam.nl