VU – UTNieuws & agendaNieuwsScholieren aan de slag in masterclass Mechanical Engineering

Scholieren aan de slag in masterclass Mechanical Engineering

Een groep van twintig scholieren is op de VU Amsterdam in een masterclass Mechanical Engineering aan de slag gegaan met de opdracht ‘Ontwerp je eigen Battle Bot’

Tijdens de masterclass verdiepten de scholieren zich in de wereld van engineering en bedachten ze een liftsysteem waarmee ze elkaar in de eindstrijd omver probeerden te werpen. Als voorbereiding hierop volgden zij korte colleges en workshops op de VU-campus over ‘manufacturing’ en ‘sterkteleer’ en maakten ze verschillende rekenopdrachten. De 4, 5 en 6 vwo scholieren kwamen van verschillende scholen uit de omgeving Amsterdam.

De masterclass is georganiseerd door studenten van de opleiding Mechanical Engineering van de VU Amsterdam en de UT in samenwerking met Bètapartners, het scholennetwerk voor Bètonderwijs in de regio Amsterdam, Noord-Holland en Flevoland. De workshops werden verzorgd door studenten en docenten van Mechanical Engineering.

Met een volle bak en enthousiaste scholieren en docenten lijkt de masterclass rijp voor herhaling. ‘Ik vond het erg leuk. Je ziet hier dat het toch echt wel wat dieper gaat dan op school. En gewoon vol met een robot ten een andere robot aan rammen is ook heel leuk.’

Bekijk hier de video van de eindstrijd