VU – UTNieuws & agendaNieuwsHoogste score voor Mechanical Engineering in keuzegids

Hoogste score voor Mechanical Engineering in keuzegids

We zijn trots! Onze VU-UT bacheloropleiding Mechanical Engineering (werktuigbouwkunde) in Amsterdam scoort de hoogste studenttevredenheid binnen de studierichting Werktuigbouwkunde in de ‘Keuzegids Universiteiten 2023’.

De scores voor de onderdelen Inhoud, Examen en Docenten zijn gelijk voor ME in Enschede en Amsterdam. De scores van beide opleidingen verschillen op de onderdelen Loopbaanvoorbereiding en Sfeer. Mogelijk worden deze verschillen veroorzaakt door de sterk uiteenlopende groepsgroottes en de wijze waarop bedrijfsbetrokkenheid wordt georganiseerd.

Uitdagende studie

Met de lancering in 2019 van ME in Amsterdam ging de samenwerking tussen de VU Amsterdam en de UT officieel, voortvarend en succesvol van start. De eerste lichting studenten in Amsterdam is deze zomer afgestudeerd. Toen was er al veel lof voor de opleiding, bleek uit hun reacties tijdens de afstudeerceremonie. ‘Het is hard werken maar ook een hele uitdagende studie waar ontzettend veel aan bod komt.’ ‘De band tussen studenten en docenten was hecht. Iedereen was altijd bereid om een ander te helpen.’ ‘Mechanical Engineering is een avontuur geweest met hoogtepunten en uitdagingen. Ik ben academisch en professioneel enorm volwassen geworden.’

Lees meer over ME in Amsterdam