Open Dag Creative Technology

Creative Technology. Een nogal impactvolle studie.

Bruis jij van de creatieve ideëen of ben je juist het type dat geboren is voor technologie? Hoe dan ook, wij hebben de perfecte bacheloropleiding voor jou! Creative Technology (CreaTe) is een studie waar op het snijvlak van creativiteit en technologie de slimste, technische oplossingen ontstaan die bijdragen aan een betere maatschappij.

Tijdens de bachelor Creative Technology leer je de nieuwste slimme technologie te ontwikkelen en in te zetten om onze samenleving te voorzien van oplossingen die bijdragen aan een betere toekomst. In de vele projecten ontwikkel je technische kennis en vaardigheden, naast deskundigheid over de invloed van media en technologie op mensen, design en creatieve processen. Op basis van uitgebreide kennis uit de informatica en elektrotechniek doorloop je het hele creatieproces: van het in kaart brengen van de vraag tot het maken van een werkend prototype en het testen daarvan met gebruikers.

Kies zelf: CreaTe in Enschede of Amsterdam?

Dankzij een unieke samenwerking, kun je sinds september 2023 de bacheloropleiding CreaTe bij de Vrije Universiteit Amsterdam of Universiteit Twente in Enschede volgen. 

Nieuwsgierig naar de inhoud van CreaTe? Verdiep je in het curriculum van de driejarige studie bij beide universiteiten: 

Waarom zou je voor welke locatie kiezen? Hieronder lees je de grootste verschillen. Onze tip: bezoek de (Online) Open Dagen van beide universiteiten en stel je vragen om tot de studielocatie te komen die bij je past. 

Waarom Amsterdam?

Waarom Enschede?

Je studeert aan een grote, algemene universiteit in Amsterdam met een breed aanbod aan vervolgopleidingen.

Je studeert aan een technische universiteit met een uitgebreid aanbod aan technische vervolgmasters en specialisaties.

Jouw studie- en leefplek is in onze hoofdstad van Nederland; een grote, diverse metropool vol creativiteit en cultuur.

Jouw studie- en leefplek is de kleinschalige campus waar je persoonlijk onderwijs krijgt. De bosrijke campus heeft het aanbod van een kleine stad: je vindt er alles wat je nodig hebt om te studeren, te sporten en je uit te leven.

Het keuzevak Humane by Design spreekt je enorm aan. Dit vak is ook toegankelijk voor UT-studenten, maar wordt gegeven in Amsterdam.

Een van de keuzevakken Interactive Media en Smart Technology spreekt je enorm aan. Deze vakken zijn ook toegankelijk voor VU-studenten, maar worden gegeven in Enschede.

Je woont in of nabij Amsterdam en wilt liever niet verhuizen.

Je woont in of nabij Enschede en wilt liever niet verhuizen. Kamerprijzen liggen lager dan in Amsterdam.

Het merendeel van de colleges volg je in Amsterdam, maar het lijkt je ook leuk om een paar dagen per maand in de high-tech labs op de campus in Enschede te zijn, om samen met UT-studenten aan grotere projeten te werken.

Je studeert volledig in Enschede en maakt gebruik van de onderzoekslabs op de campus in Enschede. Vanaf het tweede jaar kun je ervoor kiezen om keuzevakken in Amsterdam volgen. 


Data Open Dagen

Stel je vragen over Creative Technology tijdens de Open Dagen! Op onderstaande data organiseren de Universiteit Twente en de Vrije Universiteit Amsterdam hun (Online) Open Dagen. 

EVENT

DATUM

LOCATIE

Bachelordag

10 februari 2024

Amsterdam (op de campus)

Vrije Universiteit Amsterdam

Bachelor Open Dagen

22 & 23 maart 2024

Enschede (op de campus)

Universiteit Twente


Live creativity. Do technology.

Als je één van die mensen bent met een brein dat bruist van de ideeën, theorieën en uitdagingen die om een oplossing vragen, hebben wij voor jou de perfecte bacheloropleiding. Speciaal ontworpen voor creatieve geesten zoals jij, die niet anders kunnen dan de vinger op de zere plek leggen, de juiste (dwars)verbindingen maken – en vervolgens de klus klaren, met wat er ook voor nodig is. En omdat dat ‘wat er ook voor nodig is’ tegenwoordig meestal een berg aan technologie met zich meebrengt, klauter je daar ook gerust overheen.

Live technology. Do creativity.

Licht jouw geest meteen op bij de gedachte aan elektrotechniek, data, digitale oplossingen en andere techzaken? Dan zet onze nieuwe bacheloropleiding je in vuur en vlam. Deze bachelor is speciaal voor mensen als jij, die geboren zijn voor technologie. Die als geen ander begrijpen hoe onze samenleving ervan afhankelijk is. Voor experts die daarom niet alleen hun technologische kennis op peil houden, maar ook de creativiteit ontwikkelen om die keer op keer opnieuw uit te vinden. Omdat alleen dan de uitdagingen van nu op te lossen zijn.

Quick links