Open Dag Creative Technology

Creative Technology.
Een impactvolle studie in enschede of amsterdam

Bruis jij van de creatieve ideëen of ben je juist het type dat geboren is voor technologie? Hoe dan ook, wij hebben de perfecte bacheloropleiding voor jou! Creative Technology (CreaTe) is een studie waar creativiteit en technologie samenkomen en de slimste technische oplossingen ontstaan die bijdragen aan een betere maatschappij.

Tijdens de bachelor Creative Technology leer je de nieuwste slimme technologieën ontwikkelen om onze samenleving te voorzien van oplossingen die bijdragen aan een betere toekomst. In de vele projecten ontwikkel je zowel technische kennis en vaardigheden, als deskundigheid over de invloed van media en technologie op mensen, design en creatieve processen. Op basis van uitgebreide kennis uit de informatica en elektrotechniek doorloop je het hele creatieproces: van het in kaart brengen van de vraag tot het maken van een werkend prototype en het testen daarvan met gebruikers.

Kies zelf: amsterdam of enschede?

Amsterdam en Enschede: twee verschillende, inspirerende omgevingen. Elk met zijn unieke aanbod en mogelijkheden. Het overzicht hieronder kan je helpen bij het kiezen voor de stad die het beste bij jou past. 

 Waarom AMSTERDAM?

Waarom ENSCHEDE?

1. Je studeert aan een brede universiteit met een groot aanbod vervolgopleidingen. 

1. Je studeert aan een technische universiteit met een gespecialiseerd aanbod vervolgopleidingen. 

2. De VU campus biedt een stad in een stad; je vindt hier alles wat je nodig hebt om te studeren, te sporten en van je vrije tijd te genieten. Persoonlijk en kleinschalig onderwijs op een vaste locatie, maar binnen de dynamische omgeving van een grote stad.

2. Jouw studie- en leefplek is de unieke UT campus waar je persoonlijk en kleinschalig onderwijs krijgt. De UT campus heeft het aanbod van een kleine stad: je vindt er alles wat je nodig hebt om te studeren, te sporten en van je vrije tijd te genieten. In Enschede liggen de kamerprijzen lager dan in Amsterdam.

3. Je studeert midden in Amsterdam: de hoofdstad van Nederland, vol creativiteit en cultuur. 

3. Je studeert in Enschede op een American style campus midden in een bosrijke omgeving, maar toch dicht bij de stad. 

4. 80% van de colleges volg je in Amsterdam, maar je reist een paar dagen per maand naar de high-tech labs op de campus in Enschede om daar aan grote projecten te werken.

4. Je studeert volledig in Enschede en maakt gebruik van de onderzoekslabs op de UT campus. Vanaf het tweede jaar kun je ervoor kiezen om keuzevakken in Amsterdam te volgen. 

5. Het keuzevak Humane by Design spreekt je enorm aan. Dit vak is ook toegankelijk voor UT-studenten, maar wordt gegeven in Amsterdam.

5. Het keuzevak "Interactive Media and Smart Technology" spreekt je enorm aan. Dit vak is ook toegankelijk voor VU-studenten, maar wordt gegeven in Enschede. 

Nieuwsgierig naar wat CreaTe jou te bieden heeft?

Ontdek hier het curriculum van de driejarige bachelor bij beide universiteiten:

Onze tip:

Bezoek de Open Dagen - fysiek of online - bij beide universiteiten en ontdek welke locatie het meest geschikt is voor jou.

Studiekeuze activiteiten

Tijdens de Open Dagen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Twente kom je meer te weten over Creative Technology en ervaar je beide locaties. Ook kun je al je vragen stellen aan huidige studenten. Of kies voor het zijn van een CreaTe student voor één dag! Meld je nu aan:

ontdek create

Lukt het niet om één van onze studiekeuzeactiviteiten te volgen? Kijk dan onderstaande video en krijg een goed beeld van Creative Technology. Of spreek online met een huidige CreaTe student.

Quick links

Live creativity. Do technology.

Als je één van die mensen bent met een brein dat bruist van de ideeën, theorieën en uitdagingen die om een oplossing vragen, hebben wij voor jou de perfecte bacheloropleiding. Speciaal ontworpen voor creatieve geesten zoals jij, die niet anders kunnen dan de vinger op de zere plek leggen, de juiste (dwars)verbindingen maken – en vervolgens de klus klaren, met wat er ook voor nodig is. En omdat dat ‘wat er ook voor nodig is’ tegenwoordig meestal een berg aan technologie met zich meebrengt, klauter je daar ook gerust overheen.

Live technology. Do creativity.

Licht jouw geest meteen op bij de gedachte aan elektrotechniek, data, digitale oplossingen en andere techzaken? Dan zet onze nieuwe bacheloropleiding je in vuur en vlam. Deze bachelor is speciaal voor mensen als jij, die geboren zijn voor technologie. Die als geen ander begrijpen hoe onze samenleving ervan afhankelijk is. Voor experts die daarom niet alleen hun technologische kennis op peil houden, maar ook de creativiteit ontwikkelen om die keer op keer opnieuw uit te vinden. Omdat alleen dan de uitdagingen van nu op te lossen zijn.