VU – UTNieuws & agendaNieuwsSmart Societies presenteert papers op Hybrid Human-AI conferentie

Smart Societies presenteert papers op Hybrid Human-AI conferentie

Onderzoekers van de impact coalitie Smart Societies hebben tijdens de derde editie van de Hybrid Human-AI conferentie (HHAI2024) in Malmö twee papers gepresenteerd die het resultaat zijn van lopende samenwerkingen tussen de UT en de VU. De conferentie bracht een internationaal publiek van onderzoekers samen op het gebied van Human-AI. 

De paper 'Assessing the HI-ness of Virtual Heritage applications with Knowledge Engineering' is geschreven door onderzoekers Delaram Javdani Rikhtehgar, Shenghui Wang en Dirk Heylen van de UT en Ilaria Tiddi en Stefan Schlobach van de VU. De paper presenteert werk aan het methodologisch structureren van onderzoek rondom een interactieve virtuele agent, toegepast op het culturele erfgoed domein.

De paper 'Using Default Logic to Create Adaptable User Models for Behavior Support Agents' werd gepresenteerd door UT-promovenda Johanna Wolff en begeleiders Victor de Boer van de VU en Dirk Heylen en M. Birna van Riemsdijk van de UT. De paper gaat over het gebruik van een specifiek type logica om om te gaan met onvermijdelijke inconsistenties die ontstaan wanneer gebruikers interacteren met gedrag ondersteunende middelen. Bijvoorbeeld in een telefoonapplicatie die suggesties doet voor gezonde leefstijlkeuzes.

Beide projecten worden gefinancierd door het Hybrid Intelligence Center. Daarin komen onderzoekers rondom Human- AI van verschillende Nederlandse universiteiten samen, waaronder de VU en de UT. De twee papers zijn online beschikbaar als Open Access publicaties.